tiistai 27. joulukuuta 2016

Omatekoisia joululahjoja

Minusta on ollut aina mukavaa tehdä osa lahjoista itse. Muutenkin rakastan sitä, että pääsen antamaan jotain hauskaa ja näkemään toisen ilmeen, kun hän avaa lahjan. Tämä fiilis on mahtava, varsinkin jos lahjan saaja vielä aidosti ilahtuu siitä. Itse arvostan omatekoisia lahjoja paljon enemmän kuin kaupasta ostettuja, vaikka se olisi aivan jotain pientä. Jos ei muuta keksi aina voi tehdä hauskan kortin tai leipoa jotain herkullista. Yleensä joululahjoiksi olen tehnyt erilaisia tauluja ja pienesineitä esim. viimevuonna tein salaattiottimet koivusta.

Tänä vuonna tein vanhemmilleni leikkuulaudan koivusta, johon tuli tammesta raidat. Myös tein kynttilöitä. Näitä oli tarkoitus tehdä enemmänkin, mutta jostain syystä oli niin paljon koulussa muutakin hommaa ettei aika mitenkään riittänyt. Kolme sai kelvata tähän hätään. Kynttilöitä annoin vanhemmilleni, Timon siskolle sekä Sisustussuunnittelijat SI pikkujouluissa yhdelle jäsenelle. Pidän suuresti kynttilöiden erikoisesta muodosta, joten olen ajatellut tehdä näitä enemmänkin eri korkuisina ja hieman erilaisina. Tein myös Timolle reseptikirjan, jossa oli hänen lempiruokiaan :)











Kuvissa näkyy leikkuulauta, jonka vanhempani saivat. Leikkuulaudassa niin kuin kynttilöissäkin halusin käyttää ns. " kierrätettävää puuta " eli puuta mikä olisi muuten mennyt roskiin. Eli en maksanut materiaaleista mitään. Koulullamme heitetään ylijäämä puut pois, joten halusin keksiä juuri näistä materiaaleista jotain mukavaa. Tuntuu pahalta heittää hyvää materiaalia pois, kun samalla niistä voisi loihtia vaikka mitä. Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin miten kynttilät ja leikkuulauta syntyivät ja niiden eri välivaiheista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti