tiistai 13. joulukuuta 2016

Photoshopilla testailua

Se on ihmeellistä miten omat luulot saattavat tehdä jostain asiasta täysin epäkiinnostavan, itse koin tämän photoshopin kanssa. Minulla on ollut photoshop lähes aina tietokoneellani, mutta en ole viitsinyt aikaisemmin opetella sillä mitään muuta kuin muokkaamaan kuvien sävyjä sekä piilottamaan asioita. En ollut ikinä edes leikannut ja siirtänyt kuvaa. Mikä on aika kummallista hah.

Jotenkin olen aina kuvitellut, että photoshopin käyttäminen on hirmuisen hankalaa ja miten minä nyt itse oppisin käyttämään sitä, kunnes eräänä iltana selailin internettiä ja löysin mahtavia photoshop tutorial videoita. Katsoinkin niitä heti kymmenen putkeen. Youtubesta löytyy erittäin hyviä videoita, joissa kerrotaan tarkkaan mitä tulee tehdä missäkin vaiheessa. Päätin lähteä kokeilemaan perässä luonnistuisiko tämä myös minulta ja näin photoshop luuloni muuttuivat kerta heitolla- tämähän on uskomattoman hauskaa!

En ymmärrä miten aikaisemmin olin niin ennakkoluuloinen koko ohjelmaa kohtaan, mutta tämä johtui täysin siitä, että minulla ei vaan ollut tietoa mitä kaikkea mielenkiintoista sillä voi tehdä. Harjoittelun aloitin Lost At Sea- videolla. Alhaalla näkyy ensiksi alkuperäisestä tutorial videosta kuva ja sen jälkeen minun versioni. Vaikka kuvat ovat lähes samanlaisia on niissä silti täysin erilainen fiilis. Löysin juuri sopivan tytön kuvan googlesta, joka sopi täydellisesti surulliseen merimaisemaan. Youtube on tosiaan täynnä erilaisia tutorial videoita, joita kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa. Pääset katsomaan Lost At Sea- videon tästä


Tämän harjoituksen jälkeen ajattelin lähteä suunnittelemaan omaa kuvaa, minkä toteutin nyt oppimillani tekniikoilla. Alhaalla lopputulos. Tanssiva nainen jäätiköllä. Täytyy kyllä myös jatkossa harjoitella lisää ja toteuttaa erilaisia kuvia.

Tärkeimpänä tässä kuitenkin huomasin, että ei pitäisi koskaan ajatella "en halua, koska en kuitenkaan osaa" vaan lähteä sillä asenteella, että aina pitää edes kokeilla, koska koskaan ei voi tietää vaikka se olisi juuri se oma juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti