sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Toimisto/Kahvila laajennus Pernajalle

Tässä jaksossa meillä on ollut ihan uskomattoman paljon erilaisia töitä ja projekteja. Viimeisten viikkojen aikana en ole pystyny tekemään mitään muuta kuin painamaan hommia, mutta vihdoinkin kaikki projektit alkaa olla pikkuhiljaa valmiina. 

Tämä työ sisältyi rakennustekniikka- kurssiin. Rakennustekniikasta meillä oli oppitunteja 3-4krt viikossa, mikä oli erittäin paljon. Opin paljon uutta tietoa ja hieman harmitaakin, että tämä kurssi tuli vasta nyt, kun tätä olisi tarvinnut jo alku syksystä. Onneksi kuitenkin nyt kuin ei milloinkaan. 

Kurssi oli pääsääntöisesti luento tyyppinen ja saimme itsenäisesti tehdä koulussa/kotona tämän isomman projektin mikä liitettiin kurssiin mukaan. 

Tämän projektin ideana oli tehdä kahvila/toimisto laajennus merenrannalle Pernajalle sijaitsevaan omakotitaloon. Halusin luoda yksinkertaiset, mutta samalla tyylikkäät tilat. Tiloja laajensin noin 80 neliöllä, suuren osan pinta-alasta viekin uusi suuri terassi. Huonekorkeus oli aikaisemmin 2,5m, joten nostin kattoa hieman, jotta saisin yläkerran mahtumaan. Ylhäällä on toimisto ja alhaalla taas kokoustila ja kahvila. 
Tämän työn aloittaminen tuntui jostain syystä hirmuisen hankalalta. Uskon, että se johtui siitä, että meillä oli samaanaikaan niin monta muutakin työtä mitä täytyi tehdä. Kuitenkin pääsiäislomalla päätin hypätä tämän talon kimppuun ja yllätäen taloa tehdessäni ihastuin siihen täysin. Normaalisti minulla on aina paljon ideoita ja yritän tunkea kaikkea työhön, jolloin työ voi mennä ihan sekavaksi. Tällä kertaa päätin pitäytyä minimaalisemmassa tyylissä. 

Alhaalla näkyy hieman erilaisia piirustuksia. Aluksi pohjapiirustukset ylä- ja alakerrasta. Sen jälkeen julkisivut sekä leikkaukset alakerrasta. Lopuksi vielä laitoin kuvan rakennusmateriaaleista, joita talossa käytin :)

Ps. Seuraavassa postauksessa esittelen hieman pienoismalleja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti