sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Cabareten paratiisi

Tästä onkin hetki aikaa, kun olen viimeksi päässyt kirjottelemaan tänne blogin puolelle. Olen ollut 6 viikkoa poissa koulusta ja näin myös koneen ääreltä. Avaan nyt hieman mitä kaikkea näiden viikkojen aikana on tapahtunut.

Helmikuun puolessa välissä Tukholman messujen jälkeen minulta leikattiin nielurisat, josta sain parin viikon sairasloman. Sairasloma ja parantuminen sujui hyvin lepäillessä. Tultuani terveemmäksi minulla alkoikin heti hiihtoloma koulusta. Lomalla tein rästiin jääneitä koulutehtäviä. Myös Saint- Sulpice kirkon, josta kerroin edellisessä postauksessa. Loman jälkeen kävin koululla pyörähtämässä ja kertomassa opettajille, että olen seuraavat pari viikkoa poissa koulusta, koska lähdin perheeni kanssa Dominikaaniseen tasavaltaan Cabareteen. Tuntui aika hurjalta, että minä joka en koskaan haluaisi olla poissa koulusta jouduin olemaan nyt näin kauan ulkona kaikista tehtävistä. Tämä myös osittain harmitti, koska en olisi halunnut saada poissaoloja enkä jäädä töistä jälkeen. Onneksi kuitenkin sain hyvin kirittyä ja tehtyä hommia kotoa käsin.

Kerron teille nyt hieman minkälainen matka meillä oli upeassa Cabaretissa!
Lähdin reissuun yhdessä vanhempieni, siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa. Olimme jo itseasiassa monta vuotta miettinyt, että jonain päivänä haluamme päästä Karibialle, ajankohta ei vain koskaan tuntunut juuri oikealta. Noin vuosi sitten päätettiin, että nyt on sopiva hetki varata matka ja kolmisen viikkoa sitten lähdimme Finnairin suoralla 12h lennolla kohti Dominikaanista tasavaltaa.

Matkalla olimme kaksi viikkoa, joka oli erittäin sopiva aika päästä hieman tutustumaan maan kulttuuriin sekä rentoutumaan. Hotellimme Viva Wyndham Tangerine täytti odoitukset täysin. Hotelli sijaitsi meren rannalla, jossa oli suuret ja tyylikkäät allasalueet sekä ravintolat. Hotellialue oli myös erittäin iso ja siellä oli paljon erilaisia urheilu mahdollisuuksia. Hotellimme oli all-inclusive, mikä helpotti ehdottomasti matkaamme, koska ei tarvinut aina miettiä, että minne lähteä syömään. Ruoka oli maistuvaa ja juomapuoli toimi mainiosti.

Päivisin pääsääntöisesti otimme aurinkoa, uimme, söimme, kävelimme rannalla, sekä tutustuimme Cabareten pieneen keskustaan. Cabareten keskustassa rannalla oli upea ravintola/baarikatu, mikä iltaisin näytti erittäin upealta kaikkineen valoineen.

Teimme kaksi retkeä lomamme aikana. Ensimmäisen retken teimme heti lomamme toisena päivänä. Aluksi kävimme hedelmäplantaasilla, mikä muistutti lähinnä viidakkoa, joka oli täynnä erilaisia eksoottisia hedelmiä. Sieltä löytyi mm. banaania, papaijaa, kookosta, kaakaota, ananasta jne. Plantaasilla meille kerrottiin hedelmien kasvattamisesta ja pääsimme maistelemaan tuoreita hedelmiä. Tämän jälkeen suuntasimme Rio San Juaniin, jossa hyppäsimme veneisiin ja menimme mangrovemetsikön halki merelle. Maisemat oli todella upeat. Merellä kävimme pyörähtämässä kallion sisällä ja nautimme maisemista.

Seuraavaksi pysähdyimme uimaan ja drinksuille paratiisimaiselle Caleton Beachille. Söimme paikallista ruokaa, jonka jälkeen lähdimme Siniselle Laguunille. Laguunia ympäröi kalliot ja vesi oli täysin kirkkaansinistä. Maisemat oli kuin elokuvasta. Kuvia otinkin lähinnä puhelimellani, ja näitä kuvia näkee paremmin instagramini puolelta. Lopuksi menimme vielä Playa Grandenin hiekkarannalle rentoutumaan.


Toisena retkenämme teimme kaupunkikierroksen Puerto Plataan. Puerto Plata oli paljon Cabaretea suurempi kaupunki, mikä sijaitsi vain puolen tunnin matkan päässä. Christoffer Columbus kutsui Puerto Plataa "Hopeasatamaksi" nähdessään meren kimaltavan hopean lailla auringossa.

Aluksi menimme vaijerihissillä ylös Pico de Isabel de Torres- vuorelle. Pelkään erittäin paljon korkeita paikkoja, joten minua jännitti nousu todella paljon. Olen kuitenkin erittäin iloinen, että uskalsin kokea sen. Maisemat oli täysin uskomattomat. Alhaalla näkyi tiheä viidakko, ja lopussa nousimme lähes pystysuorassa vuorelle pilvien yläpuolella. Vuorella sijaitsi kasvitieteellinen puutarha ja Rio de Janeiron Jeesuspatsaan kopio. Patsas oli 12m korkea.

Seuraavaksi suuntasimme Puerto Platan keskustaan. Pyörimme torilla, mutta tuntui ettei paikassa kuitenkaan ollut oikein mitään ostettavaa. Kävimme eräässä kultakaupassa, jossa näimme miten koruja valmistetaan. Myös kävimme katsomassa sikarien valmistusta. Tämä oli mielestäni erittäin mielenkiintoista, koska en aikaisemmin tiennyt niistä mitään. Lopuksi kävimme vielä vierailemassa San Felipen linnoituksella.

Cabareten matkamme oli kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut. Säät olivat hyvät ja lämmintä riitti. Lomalla pääsi täysin irrottautumaan kaikesta stressistä. Pääsin myös tutustumaan mahtaviin uusiin ihmisiin. Jos haluaa päästä kunnon rantalomalle paratiisisaarelle, suosittelen ehdottomasti Cabaretea. Myös Cabareten rantakadulla on vilkas yöelämä, jos haluaa lähteä matkaan vaikka ystäväporukalla :)Ps. Reissun aikana laitoin paljon kuvia myös instagram tililleni. Vielä myöhemminkin aion lisäillä sinne uusia kuvia matkasta. Jos kuvia haluaa nähdä enemmän löytyy ne sarakurimo nimimerkillä tai blogini oikealla olevasta instagram nappulasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti