keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Alvar Aalto- Museum






 Lähdimme tänään aamulla klo 7:30 Julkitilasuunnittelu- kurssin opiskelijoiden kanssa Helsinkiin viettämään retkipäivää. Retkipäivän ideana oli kierrellä arkkitehtuurillisesti tyylikkäitä kohteita. Saada uusista sekä vanhoista rakennuksista inspiraatiota tulevaa työtämme varten. Kävimme katsomassa Alvar Aalto- museon, Löylyn, Clarion hotellin sekä Allas Sea Poolin. Tässä postauksessa näytän minkälaista Alvar Aallon kotona oli. Teen myös Löylystä ja Clarion hotellista omat postaukset, jotka tulevat lähipäivinä luettavaksi.

Alvar Aallon koti oli uskomattoman esteettinen. Asunnossa huokui lämmin tunnelma, tuntui kuin olisin voinut jäädä asuntoon asumaan. Kierroksella opas esitteli meille taloa sekä kertoi meille tietoa itse Alvarista ja hänen vaimostaan. Oli mahtava päästä kokemaan asunnon aitous. 







 Alvar Aalto syntyi v. 1898 ja kuoli v. 1976. Hän oli erittäin tunnettu suomalainen arkkitehti, muotoilija ja akateemikko. Hän teki projekteja myös ulkomailla. Aalto sai inspiraatiota töihinsä suomalaisesta luonnosta ja perinteistä. Aalto perusti Artekin ja Nykytaide ry:n. Alvar Aallon huonekalut on nykypäivänä erittäin haluttuja ja arvokkaita.









2 kommenttia:

  1. Ihan sairaan ihanan näkönen paikka, pakko mennä

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ! Oli vaa tosi outoa et toi oli oikeesti ollu niiden koti :D

    VastaaPoista