lauantai 26. marraskuuta 2016

Muotsikan joulumyyjäiset

Viime sunnuntaina käytiin Timon kanssa Lahden Muotoiluinstituutin eli Muotsikan joulumyyjäisissä. Myyjäisissä eri muotoilualojen opiskelijat myivät omia tuotteitaan. Myyjäisissä oli uskomattoman paljon ihmisiä ja huippu esineitä joka puolella. Myyjäisissä oli esillä kaikenlaisia tavaroita, kynttilöitä, julisteita, kortteja, kangaskasseja, koruja, mukeja, saippuoita jne. Olisin halunnut ostaa kaiken itselleni !

Rahaa ei kuitenkaan hirveästi ollut, joten päätin pohtia mitä oikeasti tarvitsisin ja haluaisin. Normaalisti en ole kovinkaan korujen ystävä. Ainoastaan yksinkertaiset hopeariipukset ovat mieleeni. Tällä hetkellä minulla on yksi kaunis hopeakaulakoru, johon olen kiintynyt niin, että olen viimeiset kaksi vuotta pitänyt vain sitä kaulassani. Kuitenkin olen jo pitkään harkinnut, että haluaisin löytää jonkinlaiset upeat puiset korut itselleni. Puisia koruja ei vaan jokapaikassa tule vastaan. 

Erilaisia koruja myyjäisistä löytyi monenmoista. Päädyin ostamaan nämä upeat käsintehdyt puukorut. Puisen kaulakorun ja korvakorut. Varsinkin kaulakoru on minusta erittäin hienosti toteutettu. Kaulakoru maksoi 20e ja korvakorut 5e. Hinnat olivat juuri sopivat minulle :)


Myyjäisissä kauniita esineitä katsoessani toivoin, että voikun voisi olla joku juuri tämänlainen kauppa. Missä olisi näitä upeita käsintehtyjä tuotteita. Toivottavasti jonain päivänä tälläinen löytyisi, niin voisin sitten aina ostaa kaikki upeat esineet sieltä!

Myös ystäväni teollisen muotoilun opiskelijat Kiia Olin ja Julia Töyrylä olivat myymässä heidän upeita teoksiaan. Julia teki nämä kauniit ruukut, kynttilät ja saippuat yhdessä siskonsa Elina Töyrylän kanssa. Nämä ihanat kynttilät sulatti heti sydämeni! Värit ovat uskomattoman esteettiset, ja muotokieli ihastuttavan yksinkertaista. Upeaa Julia!

Kiia taas oli loihtinut upeita japanilais henkisiä savimukeja ja ottimia, myös hän teki söpöjä "pallopäitä". Kiian tyylissä on upeaa nähdä minimalistisuus, mutta erittäin erilaisella ja mielenkiintoisella tavalla. Mukit olivat ihastuttavia, koska jokainen muki oli täysin omanlaisensa. Itse varsinkin ihastuin mukeista, jossa oli mustalla pilkkuja sisällä ja reunissa. On kyllä mukavaa, kun parhaatystävät ovat näin loistavia muotoilijoita. Heiltä saankin usein vinkkejä erilaisiin kouluasioihin, vaikka opiskelemmekin eri muotoilun alaa :)

Tässä vielä muutama kuva eräiden oppilaiden myytävistä tuotteista, saippuasta ja betonikynttilöistä. Nämä olivat minusta myös erittäin hyviä tuotoksia. Saippuoita oli erilaisia ja eri tuoksuisia. Betonikynttilöissä pidin erityisesti leveästä puisesta yksityiskohdasta, mikä tuo muuten yksinkertaiseen betoniin tyyliä. 

2 kommenttia:

  1. Wau todella ihania töitä, olisipa itselläkin aikaa ja kiinnostusta tehdä vaikka edes omaan käyttöön tuollaisia kynttilöitä tai koruja :)

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä niin upeita ! Itekki tällä hetkellä väsään puukynttilöitä joululahjoiksi, mut tuntuu et on hirvee kiire kokoajan kaikkien koulutöiden kanssa :S

    VastaaPoista