maanantai 7. marraskuuta 2016

LÖYLY


Löyly on ehdottomasti Helsingin tunnelmallisin paikka!

Löyly on Näyttelijä Jasper Pääkkösen ja poliitikko Antero Vartian rakennuttama sauna/ravintola tila. Rakennus valmistui toukokuussa 2016 Hernesaarenrantaan. Kävinkin siellä heti ensimmäisten joukossa. Silloin tilat näyttivät täysin erilaisilta, koska se oli täynnä ihmisiä ja oli vaikea keskittyä katsomaan ympärillä olevia tiloja ihmismassan läpi. Nyt Löylyssä oli vain muutama ihminen, joten pystyi paljon paremmin ihastella ja tutustua rakennukseen. Kävimme katsomassa saunatilat, jotka oli erittäin hulppeat. Puun tuoksu ja takkatulen hulmunta toi tilaan rauhallista tunnelmaa. Löyly on rakennettu puusta ja juuri sen takia se näyttää niin uskomattoman kauniilta. Uskon myös, että Löyly on varsinkin ulkomaalaisille turisteille erittäin mielenkiintoinen kohde. Löylystä huokuaa suomalaisuus, niin saunakulttuurilla kuin yöelämällään.

Löylystä löytyy ravintola, mikä on hyvin suosittu juhlijoiden kohde. Kesäisin löylyn katolta on mukava katsella auringonlaskua ja nauttia muutama lasillinen. Tai pelkästään nauttia lämmöstä ja hyvästä fiiliksestä. Löylyn kaltaisia rakennuksia Suomi tarvitsee ehdottomasti lisää. Mielestäni tämä kohde oli kokonaisuutenaan rakennuttajilta erittäin hyvä veto. Uskon myös, että talviaikaan Löyly näyttää myös yhtä taianomaiselta kuin kesällä. Terassille taljoja, vilttejä, kuumaa glögiä ja ihanaa lumisadetta. ah !


" Me haluamme, että rakennuksemme herättävät tunteita kävijässä. Hyppääminen avantoon on virkistävä ja herättävä kokemus. Haluamme samalla tavalla, että meidän arkkitehtuurimme luo positiivisia kokemuksia kävijälle" - Arkkitehti Ville Hara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti