keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Uusi jakso ja uudet tunnelmat

Noniin ! Elikkäs nyt on ensimmäinen jakso toista vuotta paketissa ja seuraavan jakson aika. Nyt kun sanoin ääneen tuon toista vuotta niin tuntuupa jännältä, että tavallaan olen vasta näin alussa opintojani. Tuntuu kuin olisin ollut jo useampia vuosia koulussa, mutta ei, vielä on paljon edessä. 

Ensimmäinen jakso meni kiireellä ja tuntuu jo nyt, että tässäkin jaksossa oltaisiin jo pitkällä. Uutena kurssina minulle tuli nyt Julkisen tilan suunnittelun- kurssi. Kurssi toimii samalla kaavalla kuin edellinen asuntosuunnittelun- kurssi. Kurssi toimii niin, että meillä on kerran viikossa kahdeksan tuntinen päivä. Käymme läpi ideoitamme, opettaja neuvoo ja kertoo meille vinkkejä sekä melkein jokaiselle tunnille joku oppilas pitää esitelmän jostain tietystä aiheesta. Itse pidin oman esitelmäni eilen, jossa esittelin arkkitehtuurillisesti mielenkiintoisia sairaaloita suomessa. Pääsääntöisesti kuitenkin teemme kurssin julkitilasuunnittelun projektia itsenäisesti sekä osittain ammatticadin tunnilla.

Tämän kurssin aiheena on suunnitella uudistusideoita Kouvolan Mehiläinen Oy:n tiloihin. On mahdollista päästä jatkototeuttamaan omat ideat jos ne kohtaavat asiakkaan mieltymystä.

Tehtävänä on havannoida tilassa olevia epäkohtia, ideoida tilankäyttöä ja mahdollisuuksia, sekä kehittää uusia ideoita tilakonseptiin ja käytäväarkkitehtuuriin. 

Tämä projekti on mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja myös osittain haastava. Täytyy miettiä tarkasti mitä materiaaleja voi sairaalatiloissa käyttää. Tähän täytyykin paneutua kunnolla ja selvittää taustatiedot. Olen ailoittanut mallintamisen jo archicadilla, mutta tarkoituksena olisi päästä tekemään 2D- kuvat autocadilla. Pikkuhiljaa muttei liian hiljaa, koska palautus on jo kuukauden päästä! Täytyy siis painaa taas hommia. Tällä kertaa yritän paneutua nimenomaan miten asiat pitäisi toimia ja opasteihin. Viime kurssilla keskityin liikaa siihen mikä vain näyttää hienolta enkä ajatellut loppuun saakka toimiiko tilat ja ratkaisut oikeasti. Nyt kuitenkin hyppään pois täältä blogin puolelta ja jatkan suunnittelutyötä! Mukavaa talvipäivää kaikille :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti