sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Viimeiset Barcelona fiilistelyt ! Kävimme katsomassa ulkoapäin Antoni Gaudin suunnittelemaa Casa Batlloa. Casa Batllo oli mielestäni kaikista upein rakennus. Raikkaat sävyt ja erikoiset muodot kiinnostavat minua kovasti. Minulla oli matkalla mukana vain zoom-objekti ja siksi en saanut kuvattua rakennusta kokonaan. Päätin sitten keskittyä kuvaamaan rakennuksen mielenkiintoisia yksityiskohtia. Olisimme halunneet käydä Casa Batllon sisällä, mutta sinne kuin myös muihinkin nähtävyyksiin oli monen tunnin jonot. Päädyimme siis ihastelemaan rakennuksia vain ulkoapäin.


Eräänä päivänä olimme kävelemässä tavalliseen tapaan vanhassa kaupungissa. Kiertelimme kujia pitkin ja sitten yhden kujan takaa löysimme tämän Design Marketin, jota paikalliset muotoilijat pitivät. Design Marketissa oli paljon hienoja omatekoisia astioita, tauluja ja muita piensisustustavaroita.

Loman lopulla kävimme vielä katsomassa yhden nähtävyyden, kuuluisan La Sagrada Familia- kirkon. Kirkon edessä oli uskomattoman paljon ihmisiä. Toiset ihmiset ihastelivat rakennusta ulkoapäin ja toiset jonottivat monennetta tuntia jonossa. Olisi ollut erittäin mielenkiintoista päästä katsomaan miltä kirkko näyttää sisältä, mutta jotenkin ahdisti ajatatus siitä kuinka täynnä se olisi ihmisiä.

 La Sagrada Familia-kirkko oli Antoni Gaudin suurin ja viimeisin työ. Sen rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882 ja ne jatkuvat yhä. Vuonna 2017 olisi tarkoitus saada kirkko kokonaan valmiiksi. 
Antoni Gaudi omistautui kirkon suunnittelulle täysin ja käyttikin siihen aikaa elämänsä viimeiset 15 vuotta. Kesäkuussa 1926 hän jäi raitiovaunun alle aamulla kohti kirkkoa kävellessään. Antoni Gaudin kuolemaa pidettiin suurena takaiskuna koko Katalonialle. 

Suunnitelmissa olisi päästä lähiaikoina vielä uudestaan Barcelonaan, mutta täytyy toivoa, että ne suunnitelmat toteutuisivat. Barcelonaan kannattaa ehdottomasti mennä käymään. Siellä on erittäin mukavaa se, että siinä yhdistyy kaupunki- sekä rantaloma. Myös nähtävää ja lämpöä riittää! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti