torstai 13. lokakuuta 2016

Maailmanluokan arkkitehtuuria Barcelonassa


Olimme tuossa pari kuukautta sitten elokuun lopulla poikaystäväni Timon kanssa Barcelonassa viikon lomalla. Päätin, että kirjoitan Barcelonan matkasta blogiini vasta sitten kuin oikein paljon haluaisin sinne takaisin, nyt on se hetki. Tällä hetkellä kaikki päiväni käytän koulutöiden parissa enkä ole kerennyt tekemään tai ajattelemaan mitään muuta. Koulussa on ihanaa, mutta nyt on se hetki, kun haluan pitää pienen paussin koulutehtävistä ja muistella hieman täydellistä matkaamme.

Emme olleet Timon kanssa kumpikaan aikaisemmin käyneet Barcelonassa, joten meillä oli suuret odoitukset kaupungista. Moni oli kertonut kuinka hieno paikka se on, ja että siellä rakennukset ovat uskomattoman upeita. En kuitenkaan osannut kuvitella miten kaunista siellä oikeasti oli. Tuntui, että olisin voinut kuvata jokaisen kadun nurkan ja tahdoin vain pyöriä ja ihastella ympärillä olevaa taidetta.

Halusimme, että matkamme olisi mahdollisimman rentouttava joten emme halunneet liikaa suunnitella ja aikatauluttaa. Kuitenkin oli tiedossa, että halusimme käydä katsomassa Antoni Gaudin suurimpia nähtävyyksiä. Kävimme katsomassa La Sagrada Familia- kirkkoa, Casa Battloa ja Casa Milaa.

Aamusin heräsimme hyvissä ajoin ja kävimme joko hotellin viereisissä ravintoloissa aamiaisella tai hotellin buffetissa. Aamupalan jälkeen toisina päivinä lähdimme heti kiertelemään paikkoja, mutta useimmiten vietimme aamupäivät hotellin allasosastolla. Allasosasto oli ihana paikka ja se sijaitsi hotellin katolla. Siellä oli poreallas ja uima-allas. Päivisin kävelimme paljon ja illasta jalat myös tuntuivat sen mukaisilta. Kävimme joka päivä vanhassa kaupungissa ja La Rambla- kävelykadulla. Shoppailimme, nautimme ja vietimme iltoja sangrian parissa. Kerran kävimme myös päivällä Barcelonan uimarannalla, mutta se oli niin kaukana hotellistamme, että emme muina päivinä jaksaneet kävellä sinne saakka. Illalla kyllä kävelimme usein siellä.

Näitä kuvia tosiaan tuli niin paljon, että aattelin tehdä kaksi postausta. Toisen laitan muutaman päivän päästä. Nyt tämän hirmuisen teksti osuuden jälkeen päästään vihdoin fiilistelemään ihania Barcelona kuvia !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti