keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Upea päivä Espoossa

"Glimsinjoen luontopolku, paratiisi keskellä Espoon kaupunkia" (Antti Huttunen/Retkipaikka,2017)
Viime lauantaina lähdin vanhempieni kanssa Espooseen katsomaan siskoni ja hänen miehensä tulevaa asuntoa. Tuleva asunto on upealla paikalla lähellä Kauniaista Pihlajarinteessä. Ihasteltuamme taloa lähdimme tutustumaan lähimaastoon. 

Aivan lähellä asuntoa sijaitsee upean vehreä Träskändan kartanonpuisto, josta lähtee Glimsinjoen luontopolku. Puistossa saa nähdä monenlaisia vanhoja ja kookkaaita puita. Puut ovat saaneet kasvaa ja elää rauhassa ja näin muodostaneet upeita muotoja. 

Puistoon voi mennä yksin rauhoittumaan tai yhdessä ystävien kanssa pelailemaan, ottamaan aurinkoa tai muuten vain nauttimaan upeista maisemista. Puistosta seuraavaksi suuntasimme kohti Glimsinjoen luontopolkua. 

"Glimsinjoki- kolme kilometriä elävää virtavesiluontoa. Eteläsuomalaisittain poikkeuksellisen luonnontilainen ja monimuotoinen Glimsinjoki virtaa keskellä Espoota. Joki ja jokivarren luontokohteet ovat kokonaisuutena enemmän kuin osiensa summa, sillä niistä muodostuu toimiva ekologinen yhteys Träskändasta Jorviin ja Kasavuoreen. Glimsinjokivarsi on todettu valtakunnallisesti arvokkaaksi virtavesikohteeksi ja luettu Espoon arvokkaimpien luontokohteiden joukkoon." (Proespoonjoki,2011)

Luontopolulla huokui täydellisen seesteinen tunnelma. Rauhallisuus ja luonnon kauneus oli käden kosketeltavissa. Linnut lauloivat ja mieli sai levätä. Oli vaikea uskoa, että olimme lähellä Espoon sykettä. Tuntui, kun olisimme matkustaneet jonnekkin kauas missä ei olisi kiire minnekkään.

 Lähteet:

http://www.proespoonjoki.fi/Glimsinjoki.htm 
https://retkipaikka.fi/vapaa/glimsinjoen-luontopolku-paratiisi-keskella-espoon-kaupunkia/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti