maanantai 16. tammikuuta 2017

Uusi jakso 2017

Tämä jakso on huomattavasti rennompi kuin edellisen syksyn jaksot, mutta silti tässä jaksossa on mielenkiintoisia kursseja. Pakollisia kursseja on Kolmiulotteinen sommittelu, Käytettävyys ja ergonomia ja Työelämään verkostoituminen. Valitsin jaksolle myös Archicadin ja Espanjan alkeiskurssin. 

Kolmiulotteisen sommittelun kurssilla harjoittelemme muotoilemaan savea, valamaan kipsiä ja betonia. Aluksi harjoittelemme tekemällä erilaisia geometrisia kuvioita ja hedelmiä, sitten teemme jonkinlaisen veistoksen. Kurssi kuulostaa mukavan rennolta. 

Käytettävyys ja ergonomia on jaettu niin, että nyt talvella meillä on käytettävyyttä ja keväällä ergonomiaa. Käytettävyden tunnit on lähinnä luentoja. Pidämme esityksiä ja pohdimme mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun suunnitellaan jotain asiaa. Mitä on hyvä ja huono käytettävyys. Meillä on erittäin harvoin mitään luentoja ja yleensä en pidäkkään niistä yhtään. Tämä asia on kuitenkin tärkeää, joten se on suhteellisen mielenkiintoista. 

Käytettävyyden tunnilla saimme tehtäväksi tehdä Lifestyleboardin jostakin kuvitteellisesta henkilöstä. Kuvien tulee muodostaa tarina, jolloin pelkästään kuvia katsomalla voidaan arvata minkälaisesta henkilöstä on kyse. Tarkoituksena on kuvata henkilön elämän vaiheita, mieltymyksiä ja tärkeitä hetkiä. Arvaatko minkälaisesta henkilöstä työn tein ? 


Halusin valita Espanjan kurssin, koska yritän hakea ensi syksyksi Barcelonaan vaihtoon. Tällöin espanjan kielelle olisi paljon hyötyä. Eihän tietenkään yhdestä kurssista paljoa opi, mutta on se edes jotain. Sekä mistäs sitä tietää jos sitä vaikka innostuisi lukemaan enemmänkin. 

Archicadin valitsin siksi, koska vaikka koko syksyn harjoittelin käytämään sitä niin haluan oppia käyttämään sitä vielä paljon enemmän. Myös usein tuntuu, että kun ei ole hetkeen jotain ohjelmaa käyttänyt unohtuu se melko nopeasti. Haluan osata käyttää archicadia entistä paremmin ennenkuin toukokuussa menen harjoitteluun.

Meillä on archicadia joka maanantai 7h kerrallaan. Tämä on erittäin pitkä aika. Normaalisti olemme käyttäneet uutta ohjelmaa maksimissaan 4h putkeen, mutta nyt työaika on paljon pidempi. Onneksi archicad on minulle jo niin tuttu, että pitkä aika tuskin hirveästi puuduttaa minua. Usein sen huomaa, kun täytyy opetella jotakin uutta asiaa ja jos tunnit ovat liian pitkiä niin loppupäivästä ei enää millään jaksa keskittyä. 

Tässä alla näkyy ensimmäinen archicad harjoitukseni. En ole vielä puhunut opettajan kanssa, mutta uskon, että teemme tälläkin kurssilla jonkin isomman työn. Toivottavasti jonkun oman rakennuksen. Haluaisin päästä suunnittelemaan jonkin mahtavan loft-asunnon tai unelmakodin itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti