maanantai 26. syyskuuta 2016

Taidetta Taidetta !

Ensimmäisenä vuonna koulussa piirsimme ja maalasimme paljon. Kyseiset maalaukset toteutin Piirrustus- ja maalauskurssilla. Kurssi kesti neljä kuukautta. Käytimme paljon erilaisia piirrustusvälineitä, kuten lyijykynää, hiiltä, tusseja, kuivapastelliliituja, akryylivärejä ja guasseja. Toiset kaksi kuukautta teimme elävän mallin piirrustuksia. Hiiltä, liituja ja maaleja käyttäen. Itse maalaan ennemmin kuin piirrän, joten tällä kurssilla oli ihanaa päästä tuomaan omaa luovuutta esille. 

Tehtävä 8. Prosessimaalaus
Kokeilemme prosessimaalausta. Varaa ympärillesi tilaa siten, että voit työskennellä pöydällä, lattialla ja telineellä. Keskity. Rentoudu. Ota väriä siveltimeen ja katso mitä tapahtuu, kun lähdet levittämään sitä paperillesi. Siveltimen sijaan voit käyttää myös muita maalausmenetelmiä: sientä, paperia, sormia, palettiveitseä, sulkaa tms. Voit siirtää paperin levyineen lattialle, jos työskentelytapa tuntuu paremmalta näin. Anna kaverillesi työrauha. Keskusteleminen, kännyköiden käyttö ym. häiritsevä toiminta on kiellettyä. Käytä kuulokkeita, jos itse haluat kuunnella musiikkia.

Taulun tein käyttämällä akryylimaaleja. Pohjan (50x75) ostin ihan Tigerista 8e. Yllätyin kuinka hyvin pohjaan tarttui väri. Tämän taulun maalaaminen oli lumoavaa ! Kuuntelin rentouttavaa musiikkia ja annoin pensselin vain viedä. Maalaaminen on hauskinta silloin, kun saa tehdä täysin abstraktia ja ilman, että työn täytyy esittää mitään. Suosittelen kaikille kokeilemaan tämäntyylistä maalaustapaa.
Maalaukseni sai nimekseen HÄIVE. 
Myöhemmin tein vielä kotona samantyylisen pienemmän taulun, mikä näkyy alemmassa kuvassa. Maalauksen oikealla puolella on mustavalkoinen maalaus, minkä tein kesällä Väri- kurssilla.


Tehtävä 4. Ääni Käytämme kiinalaista tai intialaista mustaa tussia/mustetta ja kiinalaista sivellintä. Kuuntele alla olevia ääniä vuorotellen. Lähdemme maalaamaan viivoja ja muotoja tussilla ja siveltimellä. Aina kun kuulet äänen, mieti miten se kuvaisit visuaalisesti. Onko viiva pehmeä vai terävä? Onko se vetinen, utuinen, harmaa  vai musta, voimakas paksu? Viiva voi olla niin monessa muodossa kuin ikinä keksit ja osaat ilmaista. Kirjokanta akv.paperi, eri kokoisia papereita.

Tämä tehtävä oli myös yksi ehdoton suosikkini. Rentouttava maalaaminen on ihanaa, kun ei tarvitse miettiä yhtään mitään. Ei tarvitse miettiä tuleeko lopputuloksesta näyttävä vai ei. Työni sai nimekseen UTU ja PYÖRRE. 


4 kommenttia:

  1. Nää on niin hienoja! Akukin kehui sikana :-) go sara!!

    VastaaPoista
  2. Olen mielettömän taitava, näissä lopputulos on täydellinen vaikka näkee, että siveltimen jälki on ollut rentoa ja osittain ehkä suunnittelematontakin! Se vasta on taitoa se. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon ! Rakastan juuri siksi tälläistä maalaus tyyliä jossa ei koskaan tiedä tarkalleen miltä lopputulos tulee näyttämään. :)

    VastaaPoista