torstai 22. syyskuuta 2016

Kurkistus ensimmäisen vuoden töihinNo niin, elikkä nyt päästäänkin hieman kouluaiheisempaan postaukseen. Kerron aluksi hieman yleistietoa opinnoista.

Sisustusarkkitehtuurin opinnot kestävät ammattikorkeakoulussa 4 vuotta, josta ensimmäinen vuosi on kaikilla muotoilijoilla lähestulkoon samantapainen. Ensimmäisenä vuonna tutustutaan eri muotoilu aloihin, harjoitellaan käyttämään erilaisia koneita sekä piirretään ja maalataan paljon. Toisella ja kolmannella vuodella syvennytään tarkemmin oman alan opintoihin, mennään kahteen eri työharjoitteluun sekä halutessaan voi mennä vaihtoon. Neljäntenä vuonna tehdään pääsääntöisesti opinnäytetyötä.


Ensimmäisen vuoden kursseja oli Piirustus ja maalaus, Graafisen suunnittelun ohjelmat, Valokuvaus ja kuvankäsittely, CAD- ohjelmat, Esitystekniikka, Kaluste- ja tilapaja, Puupaja, Metallipaja ja Erikoismateriaalit. Lisäksi oli erilaisia ideointi, kieli yms. kursseja.

Mielestäni ensimmäisen vuoden opinnot olivat kivoja, koska pääsimme tekemään paljon erilaisia töitä, vaikka ne eivät suoranaisesti liittyneet omaan alaani. Esimerkiksi erikoismateriaalit kurssilla tein korvakorut ja muovista kukan muotoisen eväsrasian.  

Lempi kurssini olivat puu- ja metallipaja. Ne alkoivatkin mukavasti heti ensimmäiseksi, kun syksyllä 2015 aloitin koulun. En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt mitään työkoneita (hitsannut, sorvannut jne.), joten kesti hetki, että ymmärsin miten kaikki koneet toimivat. Vieläkin arastan hieman joitain koneita. Onneksi meillä oli erittäin ammattitaitoiset ja mukavat opettajat, jotka näyttivät miten asiat pajoilla toimi. Mukavaa on myös se, että pääsemme käyttämään eri pajoja milloin tahansa. Viikonloppuisin pajoille pääsee, mutta sähkölaitteet ovat pois päältä. Esimerkiksi voi itse suunnitella kotiin vaikka uuden pöydän, jonka voi sitten vapaa-ajalla koulussa tehdä.


Pääsin viikko sitten koulumme studiolle valokuvaamaan ensimmäisen vuoden puu- ja metalli kurssin työni. Ensimmäisenä on puupajalla tekemäni AAJA-jakkara. Opettajamme halusi että tekisimme jakkarasta erittäin kestävän, joten jouduimme käyttämään tiettyjä liitoksia ja mittoja. Hän ei halunnut, että keskittyisimme jakkarassa muotoiluun vaan juuri kestävyyteen. Sain kuitenkin hieman poiketa tavallisesta jakkarasta, joten päätin suunnitella kolmion muotoisen pikku pöydän. 

AAJA


Metallipajalla teimme aluksi muutaman harjoitustyön ja kurssin päätyönä oli tehdä mitä tahansa metallista. Kurssilla pääsimme käyttämään vapaasti luovuuttamme, mikä oli erittäin mukavaa. Tiesin heti, että haluaisin tehdä jonkin huonekalun. Päädyin kenkätelineeseen, koska sellainen puuttui minulta kotoa. Kenkätelineessä käytin teräsputkea ja terästankoa. Lopuksi maalautin työni mattavalkoiseksi ja tein vielä vanerista kolmiot. Rakastan puun ja valkoisen yhdistelmää ja siksi halusinkin tuoda tätä esille työssäni. Kenkätelineeni sai nimekseen EIKO.


Tässä kuvassa en ole varma kuvaanko tekemääni kenkätelinettä, vai tuota ihanaa Sandqvistin reppua. hah !


Seuraavassa postauksessa esittelen Piirustus- ja maalauskurssilla tekemiäni maalauksia !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti