perjantai 1. syyskuuta 2017

Archicad / Photoshop harjoittelua

Pitkästä aikaa taas 3D-kuvien pariin! Minua on hieman harmittanut etten ole päässyt pitkään aikaan näyttämään erilaisia projektejani. Vaikkakin olen niitä koko kesän tehnyt, pääsääntöisesti ollessani harjoittelussa. Tämän lisäksi olen tehnyt muutaman oman projektin, joista toinen niistä on esillä tässä. Ajattelin tehdä hieman erilaisen postauksen, jossa syvennyn enemmän kuvien muokkamiseen Photoshopilla. Aikaisemmin kuten eräässä postauksessa jo mainitsin ovat omani Photoshop taitoni olleet erittäin heikot. Edelleen osaan ohjelmasta vasta pienen pinta raapaisun, mutta intoni oppia lisää on suuri. Tänä kesänä olen oppinut huimasti lisää käyttämään kyseistä ohjelmaa. Tästä suuri kiitos harjoittelupaikan ohjaajalleni Inkeri Halla-aholle. Hän jaksoi opettaa ja neuvoa minua aina vaikka hänellä oli kiire omienkin projektiensa kanssa. 

Työharjoittelua minulla on enää viikko jäljellä. Tuntuu uskomattomalta miten nopeasti 4kk on mennyt. Sekä miten paljon kaikkea uutta olen oppinut siinä ajassa. Myös keitä kaikkia upeita ihmisiä pääsinkään tapaamaan. Harjoitteluni oli onnistuneempi kuin pystyin kuvittelemaan, joten hieman haikein mielin sieltä viikon päästä lähden pois. Kuitenkin paljon hyviä muistoja mukanani. 

Nyt kerron hieman tästä omasta projektistani. Projektin ideana suunnitella suurehkon kahvilan tilalle uusi päivitetty kahvila, aula sekä toimistotila. Halusin luoda yhtenäisen sekä lämpimän tunnelman koko tilaan. Suosimalla suomalaista puuta ja lämpöisen ruskeita sävyjä. Tummat materiaalit kahvilan puolella tuovat tilaan näyttävyyttä. Tärkein lähtökohtani suunnittelussa oli toteuttaa työympäristö, jossa työntekijä/ asiakas voi kokea olonsa kotoisaksi. Viihtyisät tilat vaikuttavat suuresti työhyvinvointiin ja jaksamiseen.

Alhaalla näkyy aina ensimmäiseksi kuva valmiista muokatusta kuvasta sekä toisena tulee kuva, joka on tullut suoraan Archicadista.

Kuten kuvista voi huomata on Photoshopilla suuri merkitys kuvan tunnelmaan. Archicadista tullut kuva on hyvin tasasävyinen sekä valoitus on kellertävä. Muokkasin kuvaa kirkkaammaksi sekä sävyjä neutraalimmiksi. Tuolien päälle muokkasin vaaleanpunaiset pehmusteet sekä pöytien jalat mustiksi. Photosopissa parasta on se, että jälkeenpäin pystyy muokkaamaan mitä vain materiaaleja. Lamput ja ihmiset tuovat kuvaan lisää aitoutta eikä näin tila jää liian tyhjäksi.

Seuraavana aulatila. Myös näistä kuvista voi havaita suuren eron. Archicadista tullut kuva on hyvin tylsä ja väritön. Puun sävy on liian hallitseva. Muokkaamalla katon kylläisyyttä harmaammaksi sekä tuomalla lamppuihin valoa tuo se kuvaan pehmeyttä ja aitoutta.


Tämän kuvan halusin ottaa, jotta aulatilan yksityiskohdat näkyisivät paremmin. Sekä tunnelmaa siitä, miten toimistotilan aula voi tuntua kotoisalta. Kuvassa on keskitytty lähinnä pieniin muokkauksiin, kuten kattoon, mattoon, tekstiileihin. Sekä lisäämällä sisustuselementtejä sekä ihmisen. Pienillä muutoksilla saadaan kuva paremmin esille.Lopuksi kuvat toimistotilasta. Toimistotila on suunniteltu pienelle ryhmälle. Muita toimistohuoneita löytyy rakennuksen yläkerrasta. Punainen matto tuo pirteyttä tilaan. Myös tässä suurin muutos on tapahtunut katossa. Mikä aluksi oli hyvin keltainen.

Jos tulee mitään kysyttävää kuvien muokkaamisesta tai Archicadista laita rohkeasti viestiä minulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti