maanantai 18. syyskuuta 2017

Tunnelmia vaihtoon lähdöstä Barcelonaan!


Mistäs tämän kaiken aloittaisin. Itse aiheesta en ole vielä täällä blogin puolella kertonut juuri ollenkaan. En oikein tiedä miksi. Ehkä mukamas olevan kiireen vuoksi tai siksi, että koko asia on jännittänyt minua enkä ole osannut pukea tunteitani sanoiksi. Nyt kuitenkin aion kertoa hieman fiiliksistä.

Päästyäni ammattikorkeakouluun tiesin, että haluan päästä kokemaan vaihto-opiskelun. Samalla koko ajatus ahdisti minua, koska se on täysin oman mukavuusalueeni ulkopuolella. Ei niinkään ettenkö olisi rohkea asumaan Suomen ulkopuolella vaan enemmänkin huonon englannin taitoni takia. Ennen vaihtoon hakemista opettelin vuoden verran englannin kieltä. Pidin esitelmiä, puhuin sitä mahdollisimman paljon ja pikkuhiljaa itsevarmuuteni kasvoi. Päätin tarttua tilaisuuteen ja laitoin vaihtohakemukset menemään. 

Paljon olisi ollut erilaisia mielenkiintoisia maita, johon hakea, mutta jostain syystä Barcelona oli ainut, mikä tuntui hyvältä. Barcelonaan pääsy ei ollut mikään itsestäänselvyys ja vasta Elokuun alussa sain tiedon, että pääsin Barcelonan kouluun sisälle. Tunne oli uskomaton. Samalla niin onnellinen ja samalla niin surullinen. Olin juuri saanut kaikki asiat Suomessa kohdilleen ja sitten lähes heti täytyikin lähteä kohti jotain aivan uutta ja pelottavaa. Elokuussa järjestelin kaikki asiat, mitä olikin hyvin pitkä lista... Tämän jälkeen totuttelin ajatukseeen, että seuraavan puoli vuotta tulen opiskelemaan eri kielellä ja asumaan erilaisessa kulttuurissa. Päässäni pyöri paljon ajatuksia. 

Viime sunnuntaina suuri päivä sitten koitti- lähtö.
Lähtö ajoittautui sunnuntai- maanantai väliseen yöhön, joten uni jäi vähälle. Lentokentällä näin Hennin ja lähdimme matkaan. ( Pääsimme luokkatoverini Hennin kanssa molemmat Barcelonaan vaihtoon ja päätimme ottaa yhdessä asunnon. )
Saavuimme aamulla aikaisin Barcelonan lentokentälle, josta otimme taksin kohti keskustaa. Asuntomme sijaitsee vanhan kaupungin vieressä El Bornissa, lähellä rantaa, puistoja ja kaikkea elämää. 
Aluksi meitä hieman jännitti, että onhan asunto varmasti juuri sellainen kuin olimme ajatelleet. Koskaan kun ei voi tietää. Näimme asunnon omistajan, joka oli aivan ihana nainen. Pirteä, puhelias ja niin ystävällinen. Hän kertoi meille vinkkejä Barcelonasta ja esitteli asuntoa. Asuntoon astuessani hämmästyin täysin. Se oli juuri sellainen kuin olin kuvitellut, valokuvat eivät huijanneet yhtään. Täydellistä. 
Asunnon otimme Home-Barcelonan kautta, koska se tuntui edulliselta, turvalliselta ja hyvältä vaihtoehdolta. Asuntomme on noin 50 neliön kokoinen suurehko kaksio. Vuokra yhdeltä 604e, mikä sisältää sähkön, veden ja nettiyhteyden. Barcelonassa asuminen on melko kallista, joten tämä hinta tuntui sopivalta. Ja näin myöhemmin mietittynä erittäin hyvältä. Pelkästään netin saaminen on kallista ja meillä on loistavasti toimiva nettiyhteys täällä kotona. 

Jottei tästä tekstistä tule aivan liian pitkä niin hyppään siihen miten ensimmäisen viikon olemme viettäneet. Alku ahdistuksen yli päästyä on tämä paikka ja asunto tuntunut aivan kodilta. Päivät olemme ottaneet rauhallisesti. Olemme kävelleet paljon pitkin rantoja, vanhaa kaupunkia ja keskustaa. Tutustuneet ravintoloihin ja kahviloihin. Elämä täällä on hyvin vilkasta eikä arkipäivistä ole tietoakaan.

Kävimme myös eräänä päivänä tutustumassa kouluumme Istituto Europeo di Design IED Barcelonaan. Koulu oli paljon pienempi kuin omamme, mutta se oli silti erittäin kaunis ja mukavan näköinen paikka. Kouluun meillä on matkaa noin 3,5km jonka joko kävelemme tai menemme metrolla. Metro on kuitenkin suhteellisen hintava, joten pidemmän päälle se ei kannata. Kouluun tutustumisen yhteydessä näimme osan muista vaihtareista. Kävimme yhdessä lounaalla ja muut vaihtarit vaikuttivat erittäin mukavilta. Tällä viikolla meillä on kolme koulupäivää, joista ensimmäinen on tänään. Tällä viikolla vielä tutustumme toisiimme ja kouluun ja ensiviikolla aloitamme kunnolla opiskelun :)
Asuntomme vieressä on kasvikauppa, josta olemmekin hullaantuneet aivan täysin. Tällä hetkellä asunnossamme on 12 erilaista kasvia ja lisää on tulossa. Kuvissa näkyy muutama kappale :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla että menee hyvin ❤️ Onneks sulla on tää blogi niin vielä paremmin kartalla et minkä näköstä yms siellä on

    VastaaPoista